„Ion Chicu, sluga lui Igor Dodon și încă premier în RM, lovește din nou! Mai întâi a minimalizat ajutorul dat de România R.Moldova (trimiterea unei echipe formată din 42 de medici și asistenți medicali și unor echipamente de protecție și produse sanitare: 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar), susținând că medicii români au venit să învețe cum se luptă cu Covid-19. S-a lăudat atunci că rata de mortalitate în R.Moldova este mai mică decât în România. Acum recidivează, atacându-i pe europarlamentarii români care spun adevărul - că guvernul său nu a făcut reforme și a gestionat prost pandemia de coronavirus. Și din nou jignește România, afirmând că este cea mai coruptă țară din Europa”, a comentat deputatul PNL.

Matei Dobrovie mai spune că România a făcut ceea ce trebuia, manifestându-și solidaritatea cu cetățenii Republicii Moldova.

„Aceștia au apreciat sprijinul venit din partea fraților de peste Prut, oricât ar încerca o putere vremelnică de la Chișinău să-l minimalizeze. Să vă fie rușine, domnule Chicu! Nu meritați să fiți premierul R.Moldova, după cum nu meritați nici cetățenia română pe care o dețineți în timp ce jigniți România!”, a punctat Dobrovie.