image
Sursa foto: Jurnal.md

Polița de asigurare pentru 2021 poate fi procurată începând cu ziua de azi la un preț redus

Persoanele care se asigură în mod individual își pot procura începând cu ziua de azi, 28 decembrie, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul 2021. Până pe 31 martie, polița medicală poate fi procurată cu reduceri de 50%, 60% sau 75% din valoarea integrală a primei de asigurare, care a rămas neschimbată - 4056 de lei.

Astfel, proprietarii de teren agricol au parte de reduceri de 75% şi achită 1014 lei.

La rândul lor, persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% şi vor plăti 1622 lei.

Totodată, fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2 028 de lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

Achitarea primei AOAM cu reduceri de 50% poate fi efectuată la ghişeele oficiilor poştale, ale băncilor comerciale sau prin intermediul Serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay.

Mediatorii, notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti, experţii judiciari care activează în cadrul unui birou de expertiză judiciară, persoanele neangajate care exercită independent profesiunea de medic de familie vor achita prima în mărime integrală, adică 4056 de lei.

Statutul de persoană asigurată în mod individual este acordat de CNAM din data achitării primei AOAM în sumă fixă, însă nu mai devreme de 1 ianuarie şi este valabil până pe 31 decembrie 2021.

CNAM îndeamnă persoanele care se asigură în mod individual să achite online prima de asigurare sau prin alte modalităţi electronice, care le sunt puse la dispoziţie, pentru a nu se expune riscului de infectare cu noul coronavirus.

Citeşte mai mult despre

comentarii: