image
Sursa foto: jurnal.md

„Marian Lupu era mielușelul lui Plahotniuc; Stătea în dreapta lui la Nobil, fiind președinte interimar, și ne turna vin”

Președintele Curții de Conturi, Marian Lupu, fost președinte interimar al RM, fost președinte al Parlamentului și fost lider PD, era „mielușelul” și „brelocul” lui Vladimir Plahotniuc, susține Cristian Rizea.

„Pe Vlad l-am cunoscut în 2011, când am venit într-o delegație cu Victor Ponta. Marian Lupu era președintele Parlamentului și deținea și funcția de președinte interimar al RM, iar Vlad Plahotniuc era prim-vicepreședintele Parlamentului, o funcție inventată pentru el. Am fost cazați la Codru, Ponta a avut apartamentul prezidențial. Ne-a dus acolo, am fost la întâlniri cu el și, la un moment dat, am avut o cină la hotel Nobil, era nou și a vrut să ne arate el ce hotel și-a făcut. Am mers la etajul 8, într-un separeu, unde nu mânca decât el și prietenii lui. La acea masă am fost eu, Victor Ponta, Titus Corlățean, Viorel Hrebenciuc, Marian Lupu, Vlad Plahotniuc și Dumitru Diacov. Ce m-a frapat pe mine atunci - la acea masă erau 7 scaune normale și un jilț. Pe jilț stătea Plahotniuc și Marian Lupu în dreapta lui. Și Marian Lupu, președinte interimar al RM, ne punea vin în pahare. Era paharnicul nostru. Ditamai omul, care e impozant din punct de vedere fizic, era mielușelul lui Plahotniuc, era brelocul lui. Raportul de forțe era vizibil”, a declarat Cristian Rizea, fost deputat român, reținut la Chișinău în noiembrie 2020 și eliberat zilele trecute.

Contactat de Jurnal pentru a i se acorda dreptul la replică, Marian Lupu nu a răspuns la telefon.

„Marian Lupu era mielușelul lui Plahotniuc”

🔴 Dezvăluiri de la o cină la Nobil: „La acea masă erau 7 scaune normale și un jilț. Pe jilț stătea Plahotniuc și Marian Lupu în dreapta lui. Și Marian Lupu, președinte interimar al RM, ne punea vin în pahare. Era paharnicul nostru. Ditamai omul, impozant din punct de vedere fizic, era mielușelul lui Plahotniuc, era brelocul lui.” Posted by JurnalTV.md on Wednesday, 5 May 2021

Vedeți aici emisiunea integrală:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: