image
Sursa foto: Captură video // Twitter

FOTO, VIDEO // Viața soldaților ucraineni în tranșeele din Bahmut aduce aminte de luptele din Primul Război Mondial

Imagini cu soldați ucraineni stând în tranșeele pline de apă și noroi din Bahmut au fost distribuite pe rețelele de socializare. Acestea sunt foarte asemănătoare cu imaginile din Primul Război Mondial, notează Digi24.

Bahmut este un oraș puternic asediat de trupele ruse în estul Ucrainei. Rușii se chinuie de luni întregi să captureze regiunea, iar luptele au început să arate precum cele de pe fronturile din Primul Război Mondial.

„În timp ce civilii ucraineni se confruntă cu probleme cu electricitatea, căldura și rețeaua în majoritatea regiunilor, apărătorii noștri din Bahmut luptă pentru libertatea Ucrainei în astfel de condiții”, a scris și Anton Gherașenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, distribuind la rândul său un videoclip cu soldații ucraineni, conform HotNews.

Unii internauți au alăturat imagini din Bahmut cu imagini din Primul Război Mondial.

Apărătorii ucraineni au relatat la jumătatea lunii octombrie că forțele rusești au început să atace Bahmutul cu drone kamikaze primite din partea Iranului, existând unele informații care sugerează că Moscova a transferat aici și trupe retrase din Herson, precum și militari încorporați după decretarea mobilizării parțiale în Rusia pe 21 septembrie.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat pe 15 octombrie, că din punct de vedere militar, în prezent situaţia „cea mai dificilă” este în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, la câteva zile după ce forţele pro-ruse au anunţat că se apropie de acest oraş.

La aproximativ cincisprezece kilometri de Bahmut, în Ceasiv Iar, jurnalişti ai agenţiei France-Presse au discutat cu un soldat care tocmai se întorsese din prima linie a frontului în această regiune. „Zile întregi, n-am dormit, n-am mâncat, n-am băut nimic, în afară de cafea”, a povestit acest soldat în vârstă de 50 de ani din brigada 93, zis şi Poliak.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: