image
Sursa foto: captură FSB

Un cetățean RM, reținut de FSB: Ar fi livrat la Moscova dispozitivul exploziv utilizat pentru o tentativă de asasinare

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a anunţat că a arestat un bărbat cu cetățenia Rusiei și a Republicii Moldova, în cazul tentativei de asasinare a fostului ofiţer al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vassili Prozorov, care a fost rănit săptămâna trecută în explozia maşinii sale la Moscova.

„A fost reținut un cetățean al Rusiei și Moldovei, născut în 1994, care, în calitate de curier, a livrat în Rusia componente ale unui dispozitiv exploziv. Se observă că explozia a fost pregătită la instrucțiunile șefului SBU Vasili Maliuk”, se arată în comunicatul FSB.

FSB

Potrivit FSB, componentele bombei au fost deghizate în instrumente de manichiură și produse de îngrijire a părului și au fost trimise din Varșovia în Lituania de un rezident al capitalei poloneze printr-o companie privată de transport.

După ce a primit marfa în Lituania, curierul ar fi adus-o cu mașina la Moscova.

„La indicația expeditorului coletului, acesta l-a predat unui agent SBU, cetățean rus, născut în 1983, care, sub controlul unui curator, a asamblat un dispozitiv exploziv și l-a instalat sub mașina victimei.” a adăugat FSB.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei susține că bărbatul reținut a recunoscut că a primit marfa din Polonia pe 6 aprilie. A doua zi, expeditorul l-a contactat și l-a întrebat când reprezentantul ei poate ridica coletul, întâlnirea cu acesta a avut loc în seara aceleiași zile.

În martie 2019, Vassili Prozorov a participat la o conferinţă de presă la Moscova, unde a fost prezentat ca un dezertor care a trecut de partea Rusiei. El a declarat apoi că a lucrat pentru SBU între 1999 şi 2018, dând asigurări că a furnizat informaţii Rusiei începând din aprilie 2014, având o "motivare ideologică".

Citeşte mai mult despre

FSB

Noutăţile partenerilor

comentarii: