image
Sursa foto: Jurnal.md

Fiscul va demara verificări la farmaciile din țară în legătură cu scumpirea măștilor medicinale și a dezinfectanților

Farmaciile din țară vor fi verificate de Serviciul Fiscal de Stat în contextul scumpirii de șapte ori a prețurilor la măștile medicale și a dezinfectanți. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi de guvern.

„În baza modificărilor la Hotărîrea Guvernului nr. 774 din 20.06.2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante, măștile, mănușile medicale și dezinfectanții medicali fac parte din categoria de produse la care nu poate fi aplicat un adaos comercial mai mare de 20%”, precizează autoritățile.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat va demara verificări la farmaciile din țară, iar din data de 2 martie inspectorii fiscali vor efectua controale la firmele farmaceutice pentru a nu admite încălcări ale prevederilor legale ce țin de prețurile la măști, mănuși medicale și dezinfectanții medicali.

SFS îndeamnă agenții economici din acest domeniu să nu admită abateri de la legislație să să se confromeze benevol.

Amintim că la începutul acestei luni, o mască de protecție putea fi cumpărată cu aproximativ 70 de bani, acum însă, prețul variază între 2 lei și 50 de bani și 5 lei și 50 bani. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: