image
Sursa foto: Profimedia

La Liga a făcut plângere la UEFA după ce PSG a anunțat prelungirea contractului lui Kylian Mbappe

La Liga a anunțat oficial faptul că a făcut plângere la UEFA după ce PSG i-a prelungit contractul lui Kylian Mbappe (23 de ani).

Spaniolii sunt ferm convinși că formația din capitala Franței depășește cu mult plafonul salarial având în vedere și oferta prin care l-a convins pe atacantul de 23 de ani.

Oficialii La Liga au anunțat că plângerea nu va ajunge doar la UEFA, ci și la autoritățile fiscale din Franța și către organele competente ale Uniunii Europene.

”Înaintea anunțului că Kylian Mbappe va continua la Paris Saint Germain, La Liga vrea să exprime faptul că astfel de acorduri atentează la sustenabilitatea economică a fotbalului european punând în pericol sute de mii de locuri de muncă și integritatea sportivă, nu doar a competițiilor europene, ci și a campionatelor interne.

Este scandalos ca un club precum PSG care în sezonul trecut a pierdut mai mult de 220 de milioane de euro și a acumulat pierderi de 700 de milioane de euro în ultimele sezoane, cu o masă salarială de peste 650 de milioane de euro pentru acest sezon, poate face față unui astfel de acord, în timp ce cluburile care și-l puteau permite pe acest jucător fără a-și compromite masa salarială nu l-au putut transfera.

Astfel, La Liga va depune o plângere împotriva lui PSG la UEFA, la autoritățile fiscale din Franța și către autorităților competente din Uniunea Europeană pentru a continua apărarea ecosistemului economic al fotbalului european și a sustenabilității sale.

Anterior, La Liga formulase deja plângeri contra lui PSG pentru că nu a respectat fairplay-ul financiar UEFA, motiv pentru care UEFA a sancționat-o dur pe PSG, chiar dacă TAS a revocat în mod ciudat decizia.

La Liga și multe instituții ale fotbalului europen se așteptau ca odată cu intrarea președintelui lui PSG, Al-Khelaifi, în organismele de gestiune ale fotbalului european se vor abține din realizarea unor astfel de practici știind cât de grav este răul pe care îl cauzează, dar nu a fost așa, ci din contră. Fiind la PSG, un club cu o masă salarială inacceptabilă, cu mari pierderi financiare își asumă o inversiune imposibilă în această situație, care implică nerespectarea regulilor fiscale nu doar ale UEFA, ci și cele ale fotbalului francez.

Astfel de comportament denotă faptul că echipele stat nu respectă și nici nu vor să respecte regulile unui sector economic atât de important cum este fotbalul, esențial pentru sustenabilitatea a sute de mii de locuri de muncă.

Acest tip de conducere precum cea a lui Al-Khelaifi, președintele PSG, în calitatea sa de membru al consiliului executiv UEFA și președinte al Asociației Cluburilor Europene, este un pericol la adresa fotbalului european în aceeași măsură în care este și Super Liga”, se arată în comunicatul La Liga.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: