image
Sursa foto: Getty Images

A ajuns în Italia cu acte false, iar agentul lui a fost arestat pentru legături cu Mafia!

Amad Diallo a fost unul din marile transferuri ale iernii - puștiul de 18 ani a ajuns la Manchester United după ce Atalanta ar urma să încaseze peste 40 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri, pentru el.

Jucătorul l-a impresionat deja pe Ole Gunnar Solskjaer după ce a marcat 3 goluri în două partide la echipa a doua și a primit drept răsplată o convocare alături de Pogba, Rashford și Cavani.

Puștiul ivorian are însă o poveste ca-n filme.

Săptămâna trecută, Diallo a fost amendat cu 45 de mii de euro de către Federația Italiană deoarece a folosit acte false pentru a pătrunde în țară.

Iar implicațiile sunt mult mai profunde - Diallo este unul din miile de puști africani care sunt introduși ilegal în țări din Europa de către traficanții de carne vie.

Cinci persoane sunt acuzate că i-au adus pe Diallo și pe fratele lui cu acte false - doi dintre ei au pretins că sunt părinții lor. Ei fac parte dintr-o rețea criminală și riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.

Testele ADN au relevat că Diallo și fratele său nu au nicio legătură de familie cu presupușii lor părinți - de altfel Amad Diallo Traore nu ar fi nici numele lui adevărat, de aceea pe tricoul lui apare doar Amad.

El a recunoscut că totul e un fals, dar nu riscă pedepse cu închisoarea deoarece era minor atunci când a ajuns în Italia.

Avea doar 12 ani când a început să joace fotbal la Boca Barco, un club de amatori. A fost adus acolo de un agent, Giovanni Damiano Drago, cel care plasa jucători de la un club din Abidjan și a fost arestat în 2017.

Drago ar avea și legături cu Mafia, el fiind reținut în urma unei operațiuni a carabinierilor în care era suspectat că a ordonat molestarea unui tip care îi datora bani.

Norocul lui Amad a fost că a impresionat din start. Fostul internațional italian, Giovanni Galli, l-a remarcat după ce un prieten îl rugase să vină să-l vadă la un meci.

Așa a ajuns la Atalanta, unde a jucat doar 4 meciuri, dar a fost remarcat de scouterii lui United și a ajuns pe Old Trafford.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: