image
Sursa foto: jurnal.md

„Un pomelnic cu păcatele lui Dodon ar trebui să apară”

Președintele Igor Dodon și-ar fi tipărit un pomelnic personalizat al familiei intitulat: „Pomelnicul familiei Dodon”, cele 1500 de exemplare urmează să fie distribuite în bisericile din republică.

Săptămâna aceasta în presă au apărut poze și informații despre pomelnicul familiei Dodon, tipărit la „Întreprinderea de Stat Combinatul Poligrafic Chișinău”. Acesta conține nume ale membrilor familiei Dodon și că ar fi fost tipărit la inițiativa reprezentanților mediului bisericesc fără a fi cheltuiți bani din bugetul instituției prezidențiale, susține instituția.

Petru Buburuz, preot paroh al Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău a declarat pentru jurnal.md că este un gest politic iar în biserici nu se face propagandă.

„Poporul se uită foarte negativ atunci când în biserică începe să se vorbească despre politică. Din cei ajunși la guvernare nu a făcut nimeni ceva bun pentru popor, de aceea oamenii nu-i vor în biserici. Politica nu are ce căuta în lăcașele sfinte. Asemenea pomelnicuri de care vorbiți să le răspândească printre oameni, în biserică nu se face propagandă, eu așa ceva nu voi permite. Noi ne rugăm pentru toți și buni și răi. Eu știu că Dodon e fariseu, că e falsificator, un pomelnic cu păcatele lui Dodon ar trebui să apară”, a menționat parohul, Petru Buburuz.

Vladimir Voronin: „Nu mai are șanse pentru al doilea mandat și își i-a rămas bun prin acest pomelnic”

Liderul PCRM, Vladimir Voronin a criticat și el pomelnicul familiei Dodon la un post privat de televiziune. Comunistul a specificat că președintele a tiparit acest pomelnic ca preoții să-l citească la sfârșitul slujbei, să nu uite oamenii că există așa personaj cu numele Dodon.

„Poate asta este legat cu aceea că el a înteles că nu mai are șanse pentru al doilea mandat și își i-a rămas bun prin acest pomelnic și să fie pomenit de toți. Știți nu e prostie, dar este idiotizm”, a menționat Vladimir Voronin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: