image
Sursa foto: hisky.aero

HiSky continuă să se dezvolte; A doua aeronavă Airbus A321neo LR a intrat oficial în flota companiei

În mod contant și progresiv, HiSky continuă să facă istorie! Cea de-a doua aeronavă Airbus A321neo LR cu anul de producție 2023 a trecut zborul de test și foarte curând va fi gazdă pentru pasagerii noștri.

La scurt timp, după ce primul Airbus A321neo LR a ieșit de pe linia de producție, aproape, direct pe linia de decolare, suntem bucuroși să vă anunțăm că, și cea de-a doua aeronavă, de același model, e în drum spre zborurile comerciale.

În data de 12 aprilie, a fost operat cu brio al doilea zbor de test al avionului Airbus A321neo LR, adică, tehnic vorbind, zborul de acceptare. Astfel, următoarea etapă care-i despart pe pasageri de ”Bun venit!” la bordul aeronavei, nu este decât vopsirea și ajustarea exteriorului conform cerințelor brand-ului în atelierul din Cehia.

„Acum câteva săptămâni, când anunțasem despre înmatricularea primului Airbus A321neo LR, YR-WOW, mă încercau emoții colosale, pentru că a trebuit să fiu discret și atent, pentru a nu dezvălui și a doua surpriză pe care am pregătit-o pentru pasagerii noștri. Or astfel de evenimente, de o anvergură atât de mare, nu sunt obișnuite pentru o companie tânără, care abia de 2 ani își exercită activitatea, atât pentru piața aviației civile din România, cât și cea din Republica Moldova. Reiterez: Toate, absolut toate acțiune întreprinse de compania HiSky țin strict de promisiunea pe care am făcut-o pasagerilor ce ne-au acordat încredere, investim să fim moderni, responsabili și în pas cu oscilațiile vremurilor pe care le trăim. Ne dorim să operăm zboruri sigure și din punct de vedere ecologic și să fim respectuoși cu mediul înconjurător”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Cel de-al doilea Airbus A321neo LR, este, la fel, produs în anul 2023, făcând parte din cea mai recentă generație de Airbus, dotat cu ultimele tehnologii în materie de siguranța și eficiența transportului aerian. Cât despre responsabilitatea ecologică, aeronava este echipată cu motoare Pratt & Whitney GTF™, care asigură o economie a consumului de carburant de până la 20% și emană cu până la 20% mai puțin CO2, respectiv 50% mai puțin NOx.

Aceasta este cea de-a șaptea aeronavă din flota HiSky, care-și apără cu mândrie titlul celui mai mare operator aerian din România și Republica Moldova. HiSky operează zboruri regulate din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău către destinații interne și internaționale, precum și zboruri în regim charter în parteneriat cu principalele agenții de turism din Republica Moldova și România.

hisky.aerohisky.aero
hisky.aerohisky.aero
hisky.aerohisky.aero
hisky.aerohisky.aero
hisky.aerohisky.aero
hisky.aerohisky.aero

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: