„Toate informațiile despre proprietăți au fost culese din declarația mea despre proprietăți și avere. Inclusiv această informație va fi reflectată încă o dată. Mi-i greu să spun cine a evaluat această avere la un milion de euro. Cred dă domnul Moțpan e mai versat în această procedură. Am declarat 500 de hectare de teren agricol”, a declarat ministrul Finanțelor.

„Începând cu anul 2009 nu am activat în serviciul public, m-am întors în februarie 2016. În această perioadă am activat în funcții responsabile în cadrul mediului de afaceri, sectorului privat”, a adăugat acesta.

Serghei Pușcuța a comentat și acuzațiile privind schemele de corupție, evaziune fiscală și protecționism de la Serviciul Fiscal de Stat.

„În partea ce ține de presupusele ilegalități, e foarte important și chiar îi sunt recunoscător domnului deputat că le-a transmis la Procuratură. Organele competente trebuie să se expună”, a spus acesta.

El s-a referit și la cei doi fini de cununie pe care i-a promovat în funcție la Fisc.

„Da, sunt colaboratori ai Serviciului Fiscal de Stat, dar unul dintre ei lucrează în FISC din 1996, iar altul din 2004. Unul a fost promovat în funcție în 2010 și altul în 2013, când eu nu activam în Serviciul Fiscal de Stat”, a explicat Pușcuța.

Precizăm că președintele Comisiei securitate națională, Chiril Moțpan, a anunțat că materialele deținute de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, care conțin informații în mare parte secretizate, au fost trimise la Procuratura Generală.