image
Sursa foto: jurnaltv.md

Cafeneaua cu iz francez, situată în inima Irlandei, unde proprietarii și majoritatea angajaților sunt din R. Moldova

Miros de cafea, combinat cu prăjituri, muzică și un decor francez. Toate îi adună pe irlandezii din Dublin să-și înceapă ziua într-o atmosferă pariziană. În liniștea dimineții, fiecare client își așteaptă rândul cu multă răbdare pentru gustul ce urmează. Nimic nu pare ciudat, nici măcar faptul că această cafenea cu iz francez este cocoțată pe o stradă din capitala Irlandei. La un minim efort de a trage cu urechea, veți observa că în acest local să vorbește mai mult limba română. Proprietarii și majoritatea angajaților sunt originari din Moldova.

Sunt doi ani de când Cristina Caba, alături de echipa sa, au deschis ușile acestei cafenele pentru a le oferi clienților dimineți și după-amiezi de vis. Dragostea pentru frumos a determinat-o pe Cristina să transforme un simplu spațiu comercial într-o cafenea care te teleportează, fără voia ta, direct în Franța.

Tot ce se vede în local a fost ales după gusturile și preferințele familiei sale. În cei câțiva ani de când activează localul, moldovenii au pus la punct fiecare detaliu.

Ana Volinschi se numără printre angajații care activează în această cafenea încă de la deschidere. În acești ani, moldoveanca a fost prezentă la toate etapele de dezvoltare ale afacerii. În timp, acest job a devenit mai mult decât un loc de muncă.

Lucru zilnic, cu și printre oameni, este o adevărată provocare pentru toată echipa. S-au adaptat preferințelor clienților și au făcut ca atmosfera și bucatele să fie pe placul și așteptările celor care le pășesc pragul.

Odată cu locurile şi experienţele noi pe care le-au trăit după plecarea în afara ţării, lumea lor s-a extins, iar traiul peste hotare le determină să caute în permanenţă experienţe noi. Deși au posibilitatea să revină ţara natală, recunosc că nu mai pot avea viaţa de altădată. Chiar și așa, poartă și duc cu ele valorile cu care au plecat din Moldova.

Viața în străinătate s-a dovedit a fi o aventură palpitantă, care le-a adus multe greutăți, însă și mai multe beneficii. Moldovencele au găsit calea prin care să fie fericite nu doar ele, dar și cei din jur. Cristina a creat un loc plin de armonie și energie, iar Ana oferă bunătăți și delicii în farfurie pentru o zi cât se poate de reușită.

Noutăţile partenerilor

comentarii: