image
Sursa foto: AP (balon meteorologic, foto simbol)

„Un obiect neidentificat, de mici dimensiuni”; Motivul închiderii spațiului aerian al Republicii Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă a venit, la șase ore după închiderea spațiului aerian, cu o explicație oficială despre cele întâmplate. Potrivit AAC, motivul a fost un obiect de mici dimensiuni, detectat în spațiul aerian al țării, în regiunea orașului Soroca.

„Cu referire la închiderea temporară a spațiului aerian al Republicii Moldova și acțiunile întreprinse în acest sens, dar și a informației apărute în presă privind pătrunderea în spațiul aerian național a unui obiect zburător, Autoritatea Aeronautică Civilă comunică următoarele:

În jurul orei 12:30, Ministerului Apărării a recepționat o informație precum că în spațiul aerian al R. Moldova, în regiunea orașului Soroca, a fost detectat un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic. Având în vedere condițiile meteo și imposibilitatea monitorizării și identificării obiectului precum și a traiectoriei de zbor al acestuia, la ora 13:24 a fost luată decizia de a închide temporar spațiul aerian. Urmare a verificării informațiilor și asigurării lipsei oricărui pericol pentru siguranța cetățenilor, la ora 14:46 spațiul aerian a fost redeschis”, se spune în comunicatul Autorității Aeronautice Civile.

La ora actuala, operațiunile de zbor se desfășoară în condiții de siguranță și securitate

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: