image
Sursa foto: Jurnal.md

Un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău, declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova

Un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara. Se întâmplă după organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat astăzi că ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la minister.

„Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.
În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, a declarat MAE.

Precizăm că, pe 12 martie, Vasnețov a mai fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe. Atunci, diplomatului rus i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Deși autoritățile de la Chișinău au interzis deschiderea secțiilor de vot pentru alegerile prezidențiale din Rusia oriunde în afara sediului Ambasadei Rusiei, așa-zisele autorități de la Tiraspol au deschis 6 secții de vot pentru cei peste 200 de mii de cetățeni ruși care locuiesc în Transnistria.

În perioada 15-17 martie, au avut loc alegeri prezidențiale în Rusia. Vladimir Putin a fost reales președinte, obținând peste 87 la sută din voturi.

Vezi și: Prezență slabă la vot în regiunea transnistreană: Cum au votat cetățenii cu pașapoarte rusești

Noutăţile partenerilor

comentarii: