Potrivit Procuraturii, în noaptea de 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuința unei bătrâne în vârstă de 71 de ani din Burlănești, Edineț. Acesta a agresat-o cu un cuțit și a întreținut cu victima un raport sexual forțat, după care i-a cerut să-i dea bani.

Toate acestea au fost precedate, însă, de o altă crimă deferită justiției de către procurorii din Edineț. În aceeași noapte, aproximativ la ora 22.30, tânărul a pătruns în gospodăria altei bătrâne cu vârsta de 62 de ani, din aceeași localitate. Acolo, chiar dacă a fost văzut de către proprietară, acesta i-a luat o lanternă estimată la 50 de lei și un aparat de ras de 10 lei, apoi a bruscat-o și a plecat.

Instanța de judecată a analizat probele procurorului și l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 22 de ani. Totuși, Procuratura Edineț consideră această pedeapsă prea blândă și o va ataca cu apel, până la data de 14 decembrie curent.

Tânărul de 22 de ani este originar din raionul Ungheni și concubina cu o locuitoare a satului în care a comis crima, cu vârsta de peste 40 de ani.

Acesta a avut și alte abateri de la lege, atunci când în 2014 a comis un furt, dar ulterior s-a împăcat cu cei păgubiți; în 2015 a comis un alt furt, alt viol și vătămare intenționată a sănătății unei victime – fapte pentru care a ispășit pedeapsa cu închisoarea timp de 3 ani, în penitenciar pentru copii, iar anterior, în același an, a ispășit o altă pedeapsă cu închisoarea, timp de 4 luni, pentru că a pătruns ilegal într-o altă locuință.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul se află în stare de arest, începând din iulie 2019.