„Nu a fost respectat termenul de 10 zile pentru depunerea amendamentelor între prima și a doua lectură. Totodată, deputatul Liviu Vovc a propus un amendament, care prevede majorarea cheltuielilor bugetare și acesta nu a fost expediat la Guvern. Comisia protecției sociale, însă, contrar prevederilor Regulamentului, a acceptat proiectul cu indexarea mai mică a pensiilor pentru a doua lectura imediat după votarea documentului în prima lectura”, afirmă Slusari.

Ca rezultat fracțiunea Platforma DA cere anularea votului pe marginea acestui proiect din ședința de vineri. „Cerem respectarea de către președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi a procedurilor legale. Parlamentul nu este moșia lui Dodon și niciodată nu va fi”, a conchis Slusari.

Vineri Parlamentul a votat în lectura a doua proiectul de lege privind indexarea tuturor pensiilor de două ori pe an – la 1 aprilie și la 1 octombrie. Proiectul a fost criticat dur de deputații din opoziție. dacă proiectul votat la sfârșitul anului trecut prevedea că, în condițiile unei inflații de 6%, indexarea pentru cei cu pensii mici ar fi fost de 12%, noile reguli stabilesc o indexare la 1 octombrie cu 3% și la 1 aprilie cu alte 3%.