image
Sursa foto: flickr.com

Ce se întâmplă cu examenele de Bacalaureat în acest an

În acest an, elevii nu vor scăpa examenele de Bacalaureat. Ministrul Educației, Lilia Pogoloșa a precizat că pregătirile pentru sesiunea de sfârșit de an școlar au început deja.

Autoritățile nu exclud că unele conținuturi pentru BAC ar putea fi ajustate. Pentru absolvenții de liceu, pentru cei de gimnaziu, dar și pentru examenele din clasa a IV-a au fost elaborate testări temporare.

„Depunem tot efortul pentru organizarea BAC-ului. Recent am semnat un ordin cu privire la organizarea testării provizorii pentru clasele primare și gimnaziale. Circa 6000 elevi vor participa la testare, din 160-170 de școli. Ne dorim să facem o analiză a cunoștințelor elevilor, pentru o comparație cu anul 2019. Elevii care vor susține în acest an examene sunt într-o situație mai dificilă. Analizând rezultatele testării vom decide, împreună cu grupurile de lucru, în privința ajustării unor conținuturi pentru BAC-2021. Conținutul ar putea fi ajustat și pentru clasele primare, și pentru clasa a IX-a”, a declarat ministrul Educației, în cadrul unei emisiuni TV.

În luna mai 2020, Parlamentul a susținut un proiect de lege elaborat de Guvern, care anula examenele de Bacalaureat din cauza crizei pandemice. Absolvenților le-a fost eliberat un certificat de studii gimnaziale și diplome de bacalaureat cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mare sau egală cu cinci. Calcularea notelor pentru probele de examen s-a făcut în baza celor obținute pe parcursul claselor VII-IX sau pe durata anilor de liceu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: