image
Sursa foto: Getty Images

Robert Lewandowski, fotbalistul anului 2020! Cum arată echipa anului la Best FIFA Football Awards

Robert Lewandowski este marele câștigător al galei Best FIFA Football Awards 2020! Polonezul i-a devansat pe Leo Messi, cel care fusese ales anul trecut, și Cristiano Ronaldo în cursa pentru trofeul cuvenit celui mai bun jucător din lume.

Atacantul lui Bayern a fost golgeterul din Bundesliga și UEFA Champions League cu 55 de reușite în toate competițiile și arată aceeași poftă de gol și în actualul sezon.

Lewandowski a marcat golul cu numărul 250 din campionatul Germaniei la mijlocul acestei săptămâni în victoria bavarezilor contra lui Wolfsburg.

Premiul i-a fost înmânat de președintele FIFA, Gianni Infantino, care a mers în Germania și i l-a înmânat personal!

”Mulțumesc coechipierilor, antrenorilor, întregii echipe. Este un sezon glorios care a culminat cu trofeul UEFA Champions League”, a fost reacția polonezului.

Coechipierul său, Manuel Neuer, a fost desemnat cel mai bun portar, fiind urmat de Alisson Becker (Liverpool) și Jan Oblak (Atletico Madrid).

Neuer a fost și el omul providențial în succesul lui Bayern atât în Bundesliga cât și în Liga Campionilor - în ultima competiție a închis poarta în 6 din 11 partide.

”A fost unul din cei mai buni ani din cariera mea. Ceea ce am reușit este incredibil, echipa a fost extrem de motivată,” au fost cuvintele lui Neuer după anunțul prezentatorilor galei.

Tot un german a primit premiul pentru cel mai bun antrenor - este vorba de Jurgen Klopp, cel care fusese ales și anul trecut. Managerul lui Liverpool i-a devansat pe Hansi Flick de la Bayern și Marcelo Bielsa de la Leeds.

”Sunt uluit. Am un respect enorm pentru ceilalți nominalizați. Le mulțumesc jucătorilor mei și tuturor celor care m-au ajutat.

E greu să nu ai suporteri, îmi amintesc cum arăta stadionul cu fani în tribune. Dar echipa mea s-a descurcat excelent,” a fost discursul lui Jurgen Klopp, căruia premiul i-a fost înmânat de Arsene Wenger cu cuvintele:

”Aseară ai câștigat un meci în ultimul minut, acum ești cel mai bun antrenor din lume!”

Klopp a avut trei elevi și în cel mai bun 11 - Alisson, Trent Arnold Alexander și Virgil van Dijk. Bayern are 4, Alphonso Davies, Kimmich, Thiago Alcantara și Lewandowski, cel care este ajutat în atac de Messi și Cristiano Ronaldo.

Echipa anului: Alisson - Alexander-Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies - Kimmich, De Bruyne, Alcantara - Messi, Lewandowski, Ronaldo.

Premiul Puskas, care răsplătește cel mai frumos gol, a fost câștigat de sud-coreeanul Son Heung-min, atacantul lui Tottenham.

Sarina Wiegman, antrenoarea reprezentativei feminine a Olandei, a fost aleasă cea mai bună antrenoare, iar englezoaica Lucy Bronze a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare din 2020.

Ceremonia decernării premiilor Best FIFA Football Awards 2020 a avut loc la Zurich, la sediul forului mondial. Ziarista Reshmin Chowdhury și Ruud Gullitt au fost amfitrionii galei virtuale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: