image
Sursa foto: Profimedia

Christian Eriksen, pe val în 2022! A marcat și în poarta lui Chelsea, după cele două goluri pentru Danemarca

Christian Eriksen (30 de ani) a marcat în partida dintre Chelsea și Brentford, încheiată cu scorul de 1-4, în etapa cu numărul 31 din Premier League.

Mijlocașul danez traversează o perioadă extrem de bună, la doar câteva luni de când a suferit un stop cardiac în partida cu Finlanda, din grupele EURO 2020. Nefericitul eveniment s-a petrecut pe arena Parken, din Copenhaga, acolo unde Eriksen a marcat zilele trecute contra Serbiei.

Eriksen s-a întors în această iarnă în Premier League. Fostul mijlocaş de la Inter Milano a semnat cu Brentford, ocupanta locului 14 din campionatul Angliei.

Din momentul revenirii, Christian Eriksen s-a prezentat din ce în ce mai bine, iar prestațiile sale din ultimele meciuri reflectă cel mai bine acest lucru.

Danezul a bifat patru apariții pentru actuala sa echipă, reușind să marcheze un gol. Totodată, Eriksen s-a reîntors și la naționala Danemarcei, pentru care a înscris două goluri în partidele amicale cu Olanda și Serbia, câte unul în fiecare meci.

Eriksen s-a prăbuşit pe gazon în timpul meciului Danemarca - Finlanda, disputat pe 12 iunie 2021. Danezul a fost resuscitat pe teren, înainte de a fi transportat la spital.

Ulterior, fotbalistului i s-a montat un defibrilator cardiac, care are rolul de a monitoriza mișcările inimii.

"În primele luni, nu puteam să fac aproape nimic. Trebuie să te vindeci şi să aştepţi ca totul să revină la normal. (...) Doar în ultimele patru luni programul de recuperare a început cu adevărat.

Am atins din nou mingea, m-am întors pe un teren de fotbal, să simt mirosul ierbii, să pun din nou ghetele de fotbal şi totul revine treptat, entuziasmul la ideea de a juca meciuri, de a fi pe stadion, de a face parte dintr-o echipă.

Stau foarte bine în ce priveşte condiţia fizică şi forţa. Trebuie doar să regăsesc atingerea mingii specifică fotbalului. (...) Mă simt foarte bine şi vom vedea cum suport antrenamentul şi cum reacţionează corpul", spunea Eriksen, în momentul în care a semnat cu Brentford.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: