image
Sursa foto: Getty Images

Cine va fi noul căpitan al lui Real Madrid în locul lui Sergio Ramos? Va fi întreruptă o tradiție veche din 1904!

Sergio Ramos se desparte de Real Madrid după 16 ani, iar gruparea blanco trebuie să-și aleagă un nou căpitan de echipă.

Astfel, Marcelo, Karim Benzema și Raphael Varane devin favoriții pentru a prelua banderola de la Ramos, iar oricine va fi numit va scrie istorie pentru clubul madrilen.

Asta pentru că din 1904 Real Madrid nu a mai avut un căpitan de echipă care să nu fie spaniol!

Englezul Arthur Johnson a fost primul căpitan străin în 1902, fiind urmat de Jose Giralt, un jucător născut în Cuba care era pe atunci o colonie spaniolă.

În fine, ultimul stranier care a purtat banderola de căpitan a fost Federico Revolver din Guatemala în 1904.

Marcelo, cel care este de 15 ani pe Santiago Bernabeu, ar urma să fie urmașul lui Sergio Ramos și să întrerupă o tradiție veche de mai bine de 100 de ani. Asta deși, cel mai probabil, Benzema va juca mai mult și va fi cel care va purta banderola în lipsa brazilianului.

Ca fapt divers, Ramos preluase banderola de la Iker Casillas după ce portarul intrase în dizgrația lui Jose Mourinho, iar Raul îl precedase pe Casillas și îi urmase lui Fernando Hierro...

De altfel, căpitanii lui Real nu au fost doar spanioli, ci și oameni de bază în Furia Roja. În acest moment, Nacho ar fi singurul care ar putea primi această onoare, fiind de 20 de ani la club.

Sergio Ramos a fost căpitan timp de 6 ani și a cucerit 12 trofee, în timp ce Iker Casillas se laudă cu 7 trofee ridicate în brațe timp de 5 sezoane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: