image
Sursa foto: Profimedia

Todd Boehly, noul patron al lui Chelsea, avertizează: ”UEFA o ia în serios și va continua să o ia în serios”

Todd Boehly, noul patron al clubului de fotbal Chelsea Londra, a anunțat care va fi situația la clubul din Premier League în această vară.

Noul finanțator al clubului londonez a anunțat că se vor cheltui destul de puțini bani pentru transferuri și avertizează în privința fair-play-ului financiar.

”Fair Play-ul financiar începe să capete ceva ”dinți” și asta va limita capacitatea noastră de a achiziționa jucători cu orice preț. UEFA o ia în serios și va continua să o ia în serios. Înseamnă penalități financiare și descalificare din competiții.

Dacă te uiți la modelele care au mare succes, Liverpool este un model grozav. Liverpool generează cu câteva sute de milioane mai multe venituri decât Chelsea și generează câștiguri, așa că există o oportunitate de a concura”, a anunțat Todd Boehly, potrivit Bloomberg.

Echipa clasată pe locul trei în sezonul 2021-2022 din Premier League, a anunțat despărțirea de patru jucători.

Este vorba despre fundașul Andreas Christensen, mijlocașii Danny Drinkwater și Charly Musonda, precum și fundașul Jake Clarke-Salter.

Andreas Christensen (26 de ani) nu și-a mai prelungit contractul cu Chelsea și a ajuns la un acord cu FC Barcelona. Fundașul danez a jucat timp de zece ani la gruparea de pe “Stamford Bridge”.

Danny Drinkwater (32 de ani) este la Chelsea din august 2017. În sezonul recent încheiat, mijlocașul central englez a jucat sub formă de împrumut la Reading, în Championship.

Charly Musonda (25 de ani) n-a jucat niciun minut pentru Chelsea în acest sezon. Mijlocașul belgian a evoluat mai mult la echipa a doua. Din 2017 până în prezent, Musonda a bifat doar șapte meciuri oficiale pentru Chelsea.

Fundașul englez Jake Clarke-Salter (24 de ani) s-a format la academia clubului Chelsea, iar în sezonul 2021-2022 a jucat sub formă de împrumut la Coventry, în Championship. Potrivit presei engleze, fotbalistul este dorit de mai multe echipe din liga a doua engleză.

Chelsea Londra s-a mai despărțit de doi jucători în această vară. Fundașul german Antonio Rudiger a semnat cu Real Madrid, iar mijlocașul spaniol Saul Niguez a revenit la Atletico Madrid, după expirarea împrumutului și după ce gruparea londoneză n-a activat clauza pentru un transfer definitiv.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: