image
Sursa foto: facebook.com/vlad.oloieru

Un bătrân de 80 de ani a ajuns la poliție după ce ar fi prejudiciat cu 15 lei un magazin: A cumpărat mâncare pentru câini

Un bătrân de 80 de ani a ajuns la poliție, după ce administratorul unui supermarket din Chișinău s-a plâns că omul ar fi provocat un prejudiciu de circa 14 lei. Bărbatul recunoaște că a greșit, dar spune că a făcut-o întâmplător. De altfel, la vârsta lui e și firesc să mai confunzi, și cu atât mai mult când este vorba de o tehnologie avansată. În consecință, în plină criză pandemică, bătrânul care se află în grupul cu risc sporit de îmbolnăvire a fost nevoit să petreacă mai bine de trei ore în compania pazei și a poliției.

Potrivit angajatului de la magazin, bătrânul lua mâncare pentru câini ca să hrănească maidanezii din stradă, dar o trecea la cântar ca pentru pisici, pentru că ar fi mai ieftină. Vasile Guțu spune că a mers să cumpere de mâncare pentru câinele și cele șase pisici pe care îi are. Bătrânul nici nu și-a imaginat că în cele din urmă, va ajunge ca inculpat la comisariat.

Deși nu i-au aplicat nicio sancțiune, bătrânul e nemulțumit de felul în care a fost tratat.

Momentul reținerii a fost surprins de un client. Ulterior, fotografia a fost plasată în rețea, iar în descriere era spus că moșul a fost reținut pentru că ar fi ascuns o bucată de salam. A doua zi, mai mulți internauți s-au arătat emoționați de istoria prezentată. Aceștia au găsit unde bătrânul locuiește și i-au adus pachete pline cu alimente și hrană pentru animale. Bătrânul, evident, a fost surprins. Deși stă singur, bătrânul spune că nu e atât de sărman. În plus și cei doi fii ai lui îi duc grijă.

Potrivit unui comunicat al poliției, ofițerii i-au recomandat lui Vassile Guțu să fie mai atent atunci când merge la cumpărături, iar dacă are nevoie de ajutor să comunice despre asta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: