image
Sursa foto: jurnal.md

La o secție de votare de la Parma, mai puțin de jumătate dintre moldoveni au reușit să voteze până la ora 17.00

Din 5000 de buletine de vot la Parma la ora 17.00 doar 1.600 au fost completate. Oamenii stau la coadă câte trei, patru ore și mulți riscă să nu-și poată exercita dreptul la vot.

Până la ora 16.00, ora Italiei, ora 17.00 în RM, la Parma au reușit să voteze doar 1.600 de cetățenii. Iar până la închiderea secției de votare își vor putea exercita dreptul la vot maxim 2.500 de moldoveni, ne spune Constantin Lavric. Bărbatul a declarat pentru site-ul nostru că mulți dintre conaționalii noștri riscă să nu poată vota din cauza organizării proaste a procesului electoral.

parmaparma

De la deschidere şi pînă în prezent m-am aflat în preajma secţiei de votare din orașul Parma, Italia. Încă de la prima oră în faţa secţiei s-a format coadă de aşteptare care persistă până în prezent.La moment termenul de aşteptare pentru a vota este în medie de trei ore. Cu toate acestea până la ora 16.00(ora Italiei) 17.00 în RM, cum am scris au votat 1600 cetăţeni. Deşi au fost alocate câte 5000 de buletine de vot per secţie a fost redus numărul de personal care cu un simplu calcul matematic putem constata că această componenţă are capacitatea de a procesa şi înmâna buletine de vot, maxim, pentru 2500 de votanţi.Aceasta este şi problema cozilor interminabile din faţa secţiilor de votare şi din cauza cărui fapt multă lume, fie din lipsă de timp, fie din deznădejde face cale întoarsă fără a vota.

La secţia de votare 13/69 orașul Parma Italia, există riscul ca până la închiderea orarului de votare adică până la ora 21.00,cetăţenii să nu reuşească să-şi exprime opţiunea de vot”, menționează Lavric.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: