image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Igor Grosu: „Pe 20 octombrie, vocea poporului va spune clar în ce direcție vrem să ducem R. Moldova”

„Pe 20 octombrie, vocea poporului va spune clar în ce direcție vrem să ducem Republica Moldova”, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei conferințe de presă, în contextul în care fracțiunea PAS a înregistrat ieri proiectul de hotărâre de Parlament privind desfășurarea referendumului republican constituțional.

Referendumul va avea loc pe data de 20 octombrie 2024, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Igor Grosu a menționat că Parlamentul pregătește acum toate demersurile necesare pentru a stabili data referendumului și a alegerilor prezidențiale pe 20 octombrie 2024. După votarea proiectului, acesta va fi remis Comisiei Electorale Centrale pentru a iniția procedura de desfășurare a referendumului republican în conformitate cu prevederile Codului Electoral.

„Decizia suverană a cetățenilor va fi consfințită și în Constituție. Noi nu avem timp de pierdut. E timpul ca și în Constituție să fie scris clar că locul nostru este în familia Uniunii Europene, unde pacea este garantată, iar bunăstarea asigurată. Suntem europeni. Istoria noastră arată că suntem europeni. Valorile de care ne ghidăm confirmă că moldovenii sunt europeni. Merităm să avem același nivel de trai, aceleași drepturi și libertăți cum vedem în țările UE”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a îndemnat partidele, dar și asociațiile din țară și din diasporă să participe la promovarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Integrarea Moldovei în familia europeană este un obiectiv mai presus de interesele politice. Este un obiectiv care ne unește pe toți, pentru că este în beneficiul tuturor moldovenilor”, a subliniat Igor Grosu.

Pe 16 aprilie, Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv organizării referendumului republican constituțional.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: