image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Un bărbat din satul Pereni a urcat cu mașina pe scările primăriei din orașul Hâncești

Un bărbat din satul Pereni a urcat cu mașina pe scările primăriei din orașul Hâncești. Potrivit autorităților locale, acesta este un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. El ar fi recurs la un asemenea gest ca să fie primit în audiență la primărie. Edilul de Hâncești, Alexandru Botnari, spune că bărbatul ar fi vrut să obțină o mașină de serviciu de la ANSA, dar nu înțelege de ce acesta a venit la primărie.

„S-a stabilit că un bărbat de 34 de ani, locuitor al raionului Hâncești, a parcat neregulamentar automobilul pe treptele primăriei în semn de protest. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 00 mg/l în aerul expirat. Pe acest caz polițiștii au inițiat o anchetă", ne-a declarat ofițerul de presă al IP Hâncești, Cristina Vicol

La Inspectoratul de Poliție Hâncești, bărbatul a relatat ce l-a determinat să intre cu mașina pe scările primăriei.

„Tot ce am lucrat cu chemări în teritoriu am vârât* în transportul meu personal. Adică eu nu îmi pot permite ca să am un salariu decent. Din luna martie sunt concediat și acum am fost angajat la ANSA șef de circumscripție la Cimișlia. Pana la Cimișlia sunt 60 de km și iarăși cu transportul meu. Mașină nu ne dă", a declarat Dumitru Stropșa, bărbatul care și-a urcat mașina pe scări.

Potrivit primarului municipiului Hâncești, Alexandru Botnari, bărbatul este un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și a solicitat intervenția autorităților locale pentru a primi mașină de serviciu de la instituția în care activează. „Am discutat cu el. Cere ca eu să mă implic la nivel de conducere a țării ca lui să i se repartizeze mașină de serviciu. El este angajat al ANSA. Și nici nu este cetățean al municipiului Hâncești, dar este din raion, din satul Pereni. Eu îi explic „Ce am eu cu asta? Ce are primăria cu problemele astea?” , a precizat primarul.

Am solicitat un comentariu de la responsabilii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Aceștia ne-au comunicat că bărbatul a fost angajat de curând la Direcția Teritorială ANSA din Cimișlia. Alexandru Manciu, director general adjunct al ANSA: „Am aflat și noi în această dimineață că a avut loc un incident în care a fost implicat un nou angajat al Agenției. Detalii pe marginea acestui caz nu cunoaștem, dar urmează să le acumulăm și Agenția va da apreciere acestei situații."

L-am întrebat pe Alexandru Manciu dacă ANSA dispune de suficiente mijloace de transport pentru angajații Agenției. Manciu ne-a spus că numărul mașinilor este limitat.

„Parcul auto al Agenției este limitat și mijloacele de transport disponibile se utilizează strict în interesul de serviciu. Agenția nu pune la dispoziție mijloace de transport pentru deplasarea angajaților în alte scopuri decât cele în interes de serviciu." , ne-a mai spus directorul adjunct.

Pe de altă parte, inspectorul Direcției ANSA din Cimișlia, Mihail Aramă, ne-a spus că bărbatul cu pricina nu ar fi fost angajat, ci doar a depus dosarul pentru o funcție vacantă din cadrul instituției. Acesta nu s-ar fi prezentat la oficiu. „A depus cerere de angajare. A promovat concursul, după funcțiile vacante. Noi ne-am uitat pe Zimbra (email). Mai multe nu pot să vă spun. Nu îl cunoaștem pe el, dar am auzit că e o natură foarte extravagantă", a spus inspectorul.

Angajații Inspectoratului de Poliție Hâncești investighează cazul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: