image
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep - Alize Cornet 4-6, 6-3, 4-6 în optimi la Australian Open. Eliminare dramatică pentru româncă

Simona Halep (15 WTA) a fost învinsă în optimile de finală ale Australian Open de Alize Cornet (61 WTA), 4-6, 6-3, 4-6, la finalul unui meci de două ore și 35 de minute.

Sportiva din Franța a început meciul mai bine și a reușit să se desprindă, cu un break în față, la 3-1. Simona Halep a dat semne de revenire la jumătatea actului inaugural, însă tot Alize Cornet a fost jucătoarea cu inițiativă și a reușit să câștige primul set, la 4.

Actul secund a început cu aceeași Alize Cornet la conducere și, la 3-1, franțuzoaica părea că se îndreaptă către câștigarea meciului în minimum de seturi. Simona Halep nu a fost, însă, de acord și a reușit o revenire fantastică. Românca a luat cinci game-uri la rând și a trimis meciul în decisiv.

Setul trei a fost extrem de disputat, cu schimburi lungi de mingi și game-uri câștigate de fiecare sportivă pe propriul serviciu, până la 3-3, când Alize Cornet a făcut break-ul.

Desprinderea de la 3-3 s-a dovedit a fi decisivă, pentru că Alize Cornet a rămas în control, și-a făcut de fiecare dată serviciul și s-a calificat în sferturile Australian Open, pentru prima dată în carieră, unde va juca împotriva americancei Danielle Collins.

Citeşte mai mult despre

comentarii: