image
Sursa foto: Instagram

Ce a urmat pentru Daria Kasatkina, la 3 săptămâni după ce și-a pus toată Rusia în cap

Daria Kasatkina a câştigat turneul WTA 500 de la San Jose (California), dotat cu premii totale de 757.900 de dolari, după ce a învins-o în finală pe americanca Shelby Rogers (45 WTA), cu 6-7 (2), 6-1, 6-2.

Kasatkina (25 ani), aflată la primul titlu din acest sezon, şi-a trecut în palmares al cincilea său trofeu în circuitul WTA, după cele de la Charleston (2017), Moscova (2018), Melbourne şi Sankt Petersburg (ambele în 2021).

Rogers, 28 ani, a ratat şansa de a cuceri primul său titlu WTA, având trei finale pierdute, primele două la Bad Gastein (Austria), în 2014, respectiv Rio de Janeiro, în 2016.

După succesul din California, Daria Kasatkina a urcat pe locul 9 WTA, cu 2800 de puncte. Aceasta este cea mai bună clasare din cariera sportivei din Rusia, care mai atinsese locul 10, în urmă cu 4 ani.

Astfel, la 3 săptămâni după declarațiile controversate prin care și-a pus toată Rusia în cap, Daria Kasatkina a atins cel mai bun moment al carierei.

"Titlul meu cu numărul 5. Am avut o săptămână incredibilă la San Jose. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere. Mulțumiri speciale echipei mele. Ne vedem în Toronto", a scris Daria Kasatkina, pe Instagram.

Daria Kasatkina, fost număr 10 mondial în 2018, și-a recunoscut homosexualitatea, într-un interviu acordat unui jurnalist din Rusia.

Sportiva a recunoscut că are o prietenă și a acceptat să vorbească deschis despre acest subiect, făcând un pas uriaș pentru comunitatea LGBTQ+ din Rusia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: