Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență incendiul s-a produs aseară, într-o casă de locuit din localitatea Cârnățeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:18. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri.  

Ajunși, angajații IGSU au stabilit că două camere și o anexa au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au reușit localizarea arderii la ora 22:00, fără ca aceasta să obțină răspândire. Totodată, în timpul intervenției s-a stabilit că interiorul a unei odăi neafectate de foc se aflau două minore în vârstă de 11 și de 7 ani care s-au ascuns de flăcări.

Acestea riscau să se intoxicheze cu produsele de ardere. Pompierii au evacuat fetele imediat din locuința, astfel evitând intoxicarea acestora. Copii nu au avut de suferit și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Arderea a fost lichidată la ora 22:43.

În urma incendiului au fost distruse bunuri materiale din interiorul a două camere, circa 20% din tavanul bucătăriei și circa 30% din acoperișul anexei cu suprafața aproximativ de 150 m2.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 71 situații de risc.