image
Sursa foto: fea.md

Șoltoianu, condamnat anterior pentru omor și eliberat înainte de termen, reținut după ce a sărit cu pistolul la un tânăr

Fostul sportiv Ion Șoltoianu, eliberat în 2019 înainte de termen după ce a împușcat un fost polițist la o terasă în 2011, a vrut să tragă aseară într-un tânar care-și plimba câinele. Totul s-a întâmplat aseară, în scara unui bloc de pe strada Trandafirilor din capitală. Ion Șoltoianu, împreună cu șoferul său, Serghei Sochircă, au fost reținuți pentru 72 de ore după ce au amenințat cu pistolul său un tânăr în timp ce acesta își scotea câinele la plimbare.

Poliția a fost solicitată de o tânără de 23 de ani, puțin după miezul nopții.

„În scara blocului era un grup din cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 23 și 50 de ani, unul dintre ei având câinele cu el, pe care l-a scos la plimbare. Între timp pe alături treceau doi bărbați. Unul dintre ei, cu vârsta de 55 de ani, s-a arătat deranjat de prezența câinelui de rasă și, după un schimb de replici, a scos arma din geantă și a îndreptat-o spre persoana cu câinele. Polițiștii au reacționat prompt și au intervenit exact în momentul în care cei doi s-au încăierat”, informează poliția printr-un comunicat de presă.

Polițiștii au stabilit că bărbatul cu arma este un fost sportiv, condamnat anterior pentru omor, la fel în care a fost folosită arma. Acesta nu este posesor de armă, pistolul de model CZ-100, calibrul 9×19 mm, încărcat cu 13 cartușe, aparținând soției acestuia. Locul aflării femeii este necunoscut deocamdată, dar aceasta urmează să fie și ea cercetată în cadrul cauzei penale intentată pe huliganism agravat.

Atât bărbatul, cât și cealaltă persoană care era împreună cu el au fost reținuți pentru 72 de ore

Pedeapsa pentru această infracțiune este de la 3 la 7 ani privațiune de libertate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: