image
Sursa foto: nytimes.com

Un moldovean a murit într-un spital din Madrid după ce s-a infectat cu COVID-19

Un cetățean moldovean diagnosticat cu noul COVID-19, a decedat într-un spital din Madrid. Informația a fost confirmată de reprezentantul Ministerului de Externe de la Chișinău Alexandru Codreanu.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul suferea și de câteva boli cronice. În prezent, rudele lui poartă discuții cu reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova la Madrid, pentru a găsi o soluție ca trupul neînsuflețit să fie repatriat. Pe cale terestră nu este posibil, deoarece multe țări și-au închis frontierele, soluția fiind un zbor charter.

Acesta este cel de-al doilea caz de deces din cauza noului tip de coronavirus al unui cetățean moldovean aflat în afara țării. Săptămâna trecută, o moldoveancă de 65 de ani, care se afla în orașul italian Parma, a murit după ce a fost infectată cu noul tip de coronavirus.

Ministerul de Externe a declarat atunci că dacă în perioada următoare va fi organizată o rută charter spre Italia, autorităţile noastre vor insista ca la bord, la întoarcere, să fie urcat şi sicriul cu corpul neînsuflețit al femeii.

De asemenea, nu se știe cine va suporta cheltuielile. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: