Totul s-a întâmplat aseară, în la ora 20.30. Polițiștii din Criuleni au fost sesizați de o femeie, locuitoare a satului Mălăeștii Vechi, raionul Criuleni, care a comunicat că soțul său și încă o persoană, aflându-se în ospeție la un consătean, au fost răniți în urma unei împușcături dintr-o armă.

Imediat la fața locului a ajuns polițiștii de investigație și cei de urmărire penală ai IP Criuleni, precum și angajații BPDS „Fulger”, conducerea IP Criuleni și IGP cât și procurorul din cadrul Procuraturii Criuleni.

Astfel, s-a stabilit că doi bărbați, în vârstă de 54 de ani, locuitori ai satului Mălăieși, aflându-se în ospeție la consăteanul lor, în vârstă de 62 de ani, au consumat împreună băuturi alcoolice.

La un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă, astfel, gazda a scos din safeu o armă cu țeavă ghintuită de model ,,Baikal442" deținută legal și a efectuat două împușcături în direcția unuia dintre bărbați, astfel rănindu-l în abdomen și picior, după care a efectuat trei împușcături în direcția celuilalt bărbat.

În rezultat, bărbatul a fost rănit în abdomen. În acel moment, a venit soția unuia dintre bărbați, dar, nu a reușit să intre în casă, a fost și ea rănită la picior. Femeia împreună cu celălat consătean au reușit să fugă, iar soțul a rămas într-o vagonetă de la intrarea în gospodăria suspectului.

În cadrul intervenției, suspectul a efectuat trei împușcături în direcția polițiștilor. În scopul imobilizării acestuia, polițiștii au efectuat trei împușcături de avertisment în plan vertical cu ulterioara imobilizare și reținere a acestuia. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență din mun. Chișinău, ambii bărbați fiind internați în stare gravă.

În urma cercetării, în gospodăria suspectului polițiștii au depistat și ridicat o armă cu țeavă listă calibru 16mm, deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată ( cu focosul scos), două încărcătoare pentru pistolul de model"Baikai 442" dintre care unul cu cinci cartușe încărcat și 142 cartușe în suportul de plastic și 2 arme cu aer comprimat.

Angajații IP Criuleni desfășoară acțiuni de urmărire penală în cadrul cauzei penale pornită în baza art. 27-145, (tentativă de omor), art. 349 (Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească), art. 290 (Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea,repararea sau comer cializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor) și art.280 (luare de ostatici).