image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Prima ședință de judecată în dosarul atacului de la Aeroport: Soția lui Igor Ciofu cere o indemnizație de 7 mil. de lei

Astăzi a avut loc prima ședință de judecată în care soția lui Igor Ciofu, agentul de securitate ucis în atacul de la Aeroportul Chișinău, solicită o indemnizație de deces de șapte milioane de lei și un prejudiciu moral de 400 de mii de lei. Cazul este examinat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Avocatul familiei Ciofu spune că deține probe care să demonstreze responsabilitatea administrației Aeroportului.

DANIELA MÂRZA, avocatul părții vătămate: "Astăzi a avut loc ședința preliminară în cadrul căreia au fost prezentate materiale suplimentare care nouă nu ne-au fost cunoscute la momentul înaintării acțiunii civile în judecată. Sunt probe obținute din dosarele penale care sunt fie pornite, fie la faza de pornire. Noi le-am considerat probe importante și pe cauza respectivă."

În cadrul ședinței de astăzi, reprezentantul întreprinderii de stat „Aeroportul Internaţional Chişinău” a cerut instanței audierea specialistului de la Inspecția Muncii, dar judecătorul a respins demersul. Următoarea ședință de judecată, în cadrul căreia se va trece la examinarea cauzei în fond, va avea loc pe 30 aprilie curent.

DANIELA MÂRZA, avocatul părții vătămate: "Familia cere încasarea indemnizației unice de deces care a fost calculată în baza salariului prezentat de către angajator. În urma formulei de calcul, a ieșit suma de 7,2 milioane de lei, dar în urma probelor suplimentare prezentate de către pârât, suma urmează să fie revizuită."

Anterior, reprezentanții Aeroportului Chișinău au declarat că întreprinderea se va conforma actului judecătoresc care va fi emis pe dosar.

Pe 30 iunie 2023, un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au fost împușcați mortal la Aeroport de un cetățean al Tadjikistanului, căruia i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. Acesta a sustras arma de la polițistul de frontieră și a tras mai multe gloanțe. Agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale. Acesta era căutat de autoritățile de la Dușanbe pentru participarea la răpirea, în seara zilei de 23 iunie 2023, a prim-vicepreședintelui unei bănci. Pe 3 iulie, atacatorul a murit la spital.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: