Breaking News

Republica Moldova intră, de astăzi, în stare de urgență

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 30 de zile, de astăzi și până pe 20 noiembrie. Decizia a fost votată la Parlament, în urmă...

image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Un agricultor din satul Frasin s-a trezit cu două hectare de livadă tăiată

Un gospodar din satul Frasin, raionul Dondușeni, s-a trezit astăzi dimineață cu două hectare de livadă tăiată. Sute de copaci au fost tăiați de lângă pământ, iar alții, mai tineri, au fost rupți. Proprietarul livezii este disperat, mai ales că este a doua oară când cineva își bate joc de munca lui. El a chemat poliția și speră ca făptașii să fie găsiți.

„Cu o lună în urmă, cineva mi-a tăiat livada - în jur de o mie de copaci și am sădit iar pomi. A trecut o lună și iar au tăiat-o. Și au început și altă livadă care are vreo trei ani, acolo a tăiat cu fierăstrăul" , ne spune Andrei Sânger, proprietarul livezii.

Bărbatul spune că prima dată când i-au tăiat livada de meri nu s-a adresat la poliție, crezând că a fost un simplu act de vandalism care nu se va mai repeta. Nu a fost însă așa, iar acum a înțeles că cineva pur și simplu își bate joc de munca lui.

„Nu am conflicte absolut cu nimeni, poate conflict de interese poate să fie, dar nu știu de ce ar fi, pentru că muncesc și fac banii din munca mea" , spune agricultorul

Gospodarul este disperat și încearcă să salveze pomii care nu au fost deteriorați în totalitate. Primarul localității ne-a spus că nu este prima dată când livada unui gospodar din localitate este tăiată, dar spune că nu el este cel care ar trebui să prindă făptașii.

Toate organele de drept trebuie să se ocupe de asta. E clar lucru că nu au venit extratereștrii și au tăiat, au venit oamenii, sunt urme de oameni. Prima dată s-a depistat o singură urmă, de data asta două urme, două mărimi diferite, eu cred că poliția are toate pârghiile să-i depisteze", spune primarul de Frasin, Anatol Bojenco.

Ofițerul de poliție care a mers la fața locului și a documentat cazul ne-a spus că a transmis materialele cu toate detaliile sectoristului. Primarul ne-a spus însă că în sat nu este sectorist, funcția fiind vacantă. Cei de la Serviciul de presă al Inspectoratului de poliție Dondușeni ne-au comunicat că acest caz a fost înregistrat, urmând a fi investigate toate circumstanțele.

comentarii: