Cotat la 70 de milioane de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt, fotbalistul chilian a costat-o pe United exact 70 de milioane de euro, incluzând aici şi trecerea lui Henrikh Mkhitaryan la Arsenal.

Fotalistul născut la Tocopilla a bifat deja 22 de partide în tricoul ”diavolilor”, dar nu a reuşit să marcheze decât 3 goluri. Şase pase decisive adună Sanchez în această perioadă la United, doar una în acest nou sezon competiţional.

În cele patru meciuri disputate în sezonul 2018/2019, Alexis Sanchez a bifat 90 de minute doar în victoria cu Leicester din prima etapă. În etapa a doua a fost accidentat, iar în partida cu Spurs a bifat 35 de minute din postura de rezerva. Cu Burlney, Sanchez a jucat o oră şi a dat o pasă de gol, iar cu Watford, deşi a făcut un meci bun, nu s-a făcut remarcat cu nimic în cele 84 de minute în care s-a aflat pe teren.

Per total 0 goluri în dreptul său în primele cinci partide disputate de United în noul an. Presa britanică arată că jucătorul chilian are o medie de un gol la două meciuri jucate pentru Arsenal şi de un gol la trei meciuri jucate pentru FC Barcelona. La Manchester United, Alexis are o medie de un gol marcat la şapte meciuri jucate.