Potrivit Ministerului de Externe, vizita secretarului de stat, Amélie de Montchalin, reprezintă o ocazie deosebită de a impulsiona relațiile moldo-franceze și de a consolida cooperarea noastră bilaterală și europeană pe dimensiunea politică, comercial-economică, culturală, precum și cea a Francofoniei.

Agenda vizitei va include consultări cu ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, întrevederi cu Președintele Igor Dodon, dna Prim-ministru Maia Sandu, precum și cu vice-președinții Parlamentului Republicii Moldova.

Ministrul Nicu Popescu și cu secretarul de stat pentru afaceri europene al Franței, Amélie de Montchalin, vor susține o conferință de presă pe 13 septembrie.

În aceeași zi, la orele 12:00, la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (str. M. Kogălniceanu 67, sala 216), ministrul Nicu Popescu și secretarul de stat, Amélie de Montchalin, vor avea o întâlnire cu peste 220 de studenți francofoni din universitățile din Chișinău, în cadrul căreia vor fi discutate aspecte ale relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și Franța.