image
Sursa foto: rachetA

Dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachete și a exploziei din apropierea localității Naslavcea

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că a pornit un dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachete, la 10 octombrie și urmare a detonării unui dispozitiv exploziv în apropierea localității Naslavcea, Ocnița la 31 octombrie curent.

Dosarul penal a fost pornit urmare a cercetării faptelor investigate în cadrul unui proces penal inițiat săptămâna trecută și urmare a prezentării către procurorii PCCOCS a materialelor relevante.

„Cauza este investigată prin prisma a două infracțiuni. Astfel, situația privind survolarea spațiului aerian de rachete, la 10 octombrie curent, este investigată prin prisma infracțiunii prevăzute de Codul penal privind încălcarea regulilor de zbor, care se referă la intrarea, tranzitarea aeriană a teritoriului Republicii Moldova fără autorizaţia stabilită, sau la altă încălcare a regulilor referitoare la executarea zborurilor în spaţiul aerian al Republicii Moldova. În ceea ce privește detonarea unui corp material/dispozitiv exploziv în data de 31 octombrie curent, în proximitatea satului Naslavcea, fapta este investigată prin prisma articolului din Codul penal care prevede livrarea, plasarea, punerea în funcţiune sau detonarea unui dispozitiv exploziv ori a altui dispozitiv cu efect letal”, precizează PCCOCS.

Cauza urmează să fie cercetată multilateral, adaugă procurorii, iar în acest sens a fost și va fi solicitată informație suplimentară din partea instituțiilor naționale, precum și din partea jurisdicțiilor ale căror spații aeriene au fost survolate de rachetele în cauză.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: