image
Sursa foto: maib.md

Maib a fost desemnată „Cea mai bună bancă din Moldova” de revista Global Finance

Maib a cucerit premiul pentru „Cea mai bună bancă din Moldova”, titlu acordat de revista Global Finance, pentru al șaptelea an consecutiv. În cea de-a 30-a ediție anuală a premiilor World’s Best Bank, premianții din cele 22 de țări și teritorii din Europa Centrală și de Est sunt acele bănci care au abordat cu atenție nevoile clienților lor pe piețe dificile și au obținut rezultate excelente, punând în același timp bazele succesului viitor.

În selectarea acestor bănci de top, Global Finance a luat în considerare factori atât obiectivi, cât și subiectivi. Criteriile obiective luate în considerare de jurați au inclus: creșterea activelor, profitabilitatea, acoperirea geografică, parteneriatele strategice, dezvoltarea de noi afaceri și inovarea produselor. Criteriile subiective au inclus opiniile analiștilor de capital, analiștilor de rating de credit, consultanților bancari și altor profesioniști din industrie.

Joseph D. Giarraputo, fondator și director editorial al Global Finance:

“Pe măsură ce criza bancară se extinde din SUA în alte regiuni, identificarea celor mai bune bănci în ceea ce privește serviciile, stabilitatea și cunoștințele instituționale este mai importantă ca niciodată. Premiile Best Bank din acest an aduc vizibilitate instituțiilor financiare care oferă cea mai largă gamă de servicii, precum și fiabilitatea necesară pentru relațiile financiare pe termen lung.”

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

“Suntem extrem de recunoscători Global Finance pentru acest premiu prestigios și pentru aprecierea eforturilor pe care le depunem. La maib, rămânem dedicați inovației și îmbunătățirii soluțiilor noastre bancare pentru a le oferi clienților noștri experiențe comode, simple și ușoare. Scopul nostru este să stabilim un nou standard al experienței clienților și vom continua să lucrăm constant la acest obiectiv. Mai mult decât atât, îmi exprim aprecierea față de clienții noștri loiali, al căror sprijin a fost esențial în performanța noastră remarcabilă din ultimul an”.

Principalele realizări ale maib din ultimul an:

• portofoliul de credite a crescut cu 15,4%;

• portofoliul de credite pentru IMM-uri a crescut cu 46,7% și câștig de 5,1% din cota de piață pe segment;

• numărul de clienți a depășit 1 milion;

• numărul utilizatorilor aplicației maibank a crescut cu 45%, ajungând la 430.000

Despre Global Finance

Global Finance, fondată în 1987, are 50.000 de cititori în 193 de țări și teritorii. Publicul Global Finance include ofițeri corporativi și financiari seniori responsabili de luarea deciziilor strategice și de investiții la companii multinaționale și instituții financiare. Site-ul publicației – GFMag.com – oferă analize și articole care sunt dovada a 36 de ani de experiență pe piețele financiare internaționale. Global Finance are sediul în New York, cu birouri în întreaga lume. Global Finance selectează în mod regulat cele mai performante bănci și alți furnizori de servicii financiare. Aceste premii au devenit un standard de încredere și de excelență pentru comunitatea financiară globală.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de 33% din depozite și 37,2% din creditele întregului sistem bancar la sfârșitul anului 2022. Maib este un creditor disciplinat, cu rata creditelor neperformante de 2,54% și este bine capitalizat cu CAR de 22,2% la data de 31 decembrie 2022. Banca este de importanță sistemică și deservește aproape o treime din populația țării. Maib este recunoscută pe scară largă pentru serviciile sale pentru clienți și produsele inovative. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din Țările Baltice și Horizon Capital, un fond de investiții privat concentrat pe piețele emergente din Europa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: