image
Sursa foto: Instagram

Alexander Zverev, operat după accidentarea gravă de la Roland Garros. A anunţat cu câte ligamente rupte s-a ales

Alexander Zverev (25 de ani) a suferit o intervenție chirurgicală la ligamentele rupte la glezna piciorului drept ca urmare a accidentării dureroase suferite în semifinalele de la French Open.

Numărul trei mondial, germanul a călcat strâmb pe teren în meciul din semifinalele turneului cu Rafael Nadal şi s-a văzut obligat să se retragă din meci. A ieşit în scaun cu rotile şi s-a întors în cârje, special pentru a mulţumi publicului pentru susţinere.

Sportivul de 25 de ani nu a spus când se va întoarce pe teren, dar este sigur că va rata Wimbledon, care începe pe 27 iunie. Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, începe pe 29 august.

"Toți avem propria noastră călătorie în viață. Aceasta (n.r. accidentarea, urmată de operaţie) face parte din a mea", a scris Zverev celor 1,8 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, marți seară.

"Săptămâna viitoare voi ajunge pe locul doi în lume, în topul carierei, dar în această dimineață a trebuit să mă operez.

După o examinare suplimentară în Germania, am primit confirmarea că toate cele trei ligamente laterale de la glezna mea dreaptă au fost rupte.

Pentru a reveni la competiție cât mai repede posibil, pentru a mă asigura că toate ligamentele se vindecă corect și pentru a-mi recupera stabilitatea deplină a gleznei mele, operația a fost cea mai bună alegere”.

Zverev încă așteaptă primul titlu de Grand Slam, în ciuda faptului că a câștigat cinci trofee de Masters și de două ori Turneul Campionilor.

Zverev a pierdut finala US Open 2020 în fața lui Dominic Thiem, după ce a condus cu 2-0 la seturi.

„Voi face totul pentru a mă întoarce mai puternic ca niciodată!” a adăugat germanul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: