image
Sursa foto: Profimedia

Manchester United ar putea deveni cel mai bogat club al lumii. O companie "gigant", interesată de cumpărarea echipei

Gigantul tehnologic american Apple este interesat să cumpere clubul englez de fotbal Manchester United, în cadrul unei tranzacţii estimate la 5,8 miliarde de lire sterline, informează cotidianul Daily Star.

Actualii proprietari ai grupării de pe Old Trafford, membrii familiei americane Glazer, au decis să scoată la vânzare clubul, după ce au cedat solicitărilor suporterilor, nemulţumiţi că echipa lor se zbate de ani de zile în anonimat, după ce a dominat cu autoritate Premier League sub comanda legendarului antrenor Alex Ferguson.

''Consiliul de administraţie are în vedere toate alternativele strategice, inclusiv o nouă investiţie în club, o vânzare sau alte tranzacţii care să implice societatea", au anunţat marţi responsabilii clubului Manchester United într-un comunicat, iar conducătorii companiei Apple şi-au exprimat interesul să discute o potenţială tranzacţie, conform Daily Star.

Apple este cea mai mare companie tehnologică din lume, cu un venit anual de aproape 326 de miliarde de lire sterline şi o valoare netă estimată în această lună la două triliarde de lire sterline, reaminteşte publicaţia britanică, notează AGERPRES.

Firma din California nu are experienţă în a gestiona un club de fotbal de mărimea lui Manchester United, însă CEO-ul său, Tim Cook, este dornic să exploreze oportunităţile pe care le-ar putea oferi deţinerea grupării de pe Old Trafford şi va demara discuţii cu instituţiile financiare desemnate să supraveghere vânzarea, printre care şi The Raine Group, adaugă sursa citată.

Plecarea lui Cristiano Ronaldo nu a fost singurul șoc de la Manchester United. La doar câteva ore după anunțul despărțirii de starul portughez, patronii "Diavolilor" au anunțat că sunt gata să cedeze clubul, după 17 ani de conducere.

Potrivit DailyMail, în Anglia au apărut și alți potențiali cumpărători ai clubului. Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om al Marii Britanii și un mare fan al lui Manchester United, Mukesh Ambani, cel mai bogat om din India, sau compania care deține Facebook și Amazon s-ar afla "în cărți" pentru achiziționarea acțiunilor grupării de pe Old Trafford.

Totodată, David Beckham, actualul finanțator al clubului american Inter Miami și fost fotbalist la Manchester United, ar fi și el interesat să preia afacerea de la familia Glazer.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: