image
Sursa foto: jurnal.md

Cebotari: Subiectul Curții Constituționale este o tragedie națională; Țâcu: Voi ați călărit CC-ul

Țâcu menționează că actuala componență a Curții Constituționale este cea mai liberă și independentă și acest lucru se datorează căderii regimului Plahotniuc.

Ceea ce se întâmplă vizavi de subiectul Curții Constituționale este o tragedie națională în Republica Moldova a menționat deputatul grupului Pro Moldova Vladimir Cebotari, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV. În replică, președintele PUN, Octavian Țâcu, i-a amintit că pe timpul lui Plahotniuc, Curtea Constituțională îndeplinea toate indicațiile PD-ului.

Ceea ce se întâmplă vizavi de subiectul Curții Constituționale este o tragedie națională în Republica Moldova cât de criticată n-a fost. Nu au existat astfel de atacuri sălbatice. Dacă guvernarea descreditează singura instituție care s-a mai bucurat de o anumită autoritate însemnă că lucrurile aici ajung la zero și merg în minus”, a declarat Vladimir Cebotari.

În replică Octavian Țâcu i-a răspuns:

Eu sunt șocat domnule Cebotari, l-ați pus pe Poalelungi acolo, era ca un cățel care în genunchi îndeplinea toate instrucțiunile pe care le dădea Plahotniuc și voi acuma vorbiți de Curtea Constituțională, îmi pare rău.”

La fel Țâcu a mai adăugat că actuala componență a Curții Constituționale este una independentă și liberă și acest lucru se datorează căderii regimul Plahotniuc.

Actuala Curte Constituțională este cea mai liberă și mai independentă pe care am avut-o în deceniul acesta poate și asta este rezultatul sinergiei care s-a produs în vara anului trecut. Am mai spus, oamenii care sunt în Curtea Constituțională sunt oameni profesioniști cu o anumită personalitate, oameni care vin din mediul academic și care dintr-un punct de vedere au o anumită moralitate nu numai juridică, dar și politică, socială. Ce se întâmplă, este faptul că guvernarea la ora actuală și apropo nu este nici a PD-ului nici a socialiștilor nici a Pro Moldovei este rezultatul faptului că ei au venit din concursuri diferite și până la urmă întrunindu-se în cadrul Curții au ajuns la concluzia că pot da acestei instituți o anumită credibilitatea. Acesta nu este meritul nimănui este rezultatul care s-a făcut după căderea lui Plahotniuc”, a menționat Octavian Țâcu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: