„Esența sesizării este foarte simplă, vizează întrebarea dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate concomitent cu alegerile prezidențiale, dar cu condiția că Igor Dodon își dă demisia. Însăși Dodon a venit cu această inițiativă, a spus că vrea să curețe clasa politică de oameni ca Plahotniuc, de oameni de-ai lui Șor și a inițiat în spațiul public discuția cu privire la oportunitatea desfășurării concomitente a alegerilor parlamentare anticipate și a alegerilor prezidențiale. Iată că noi îi oferim soluția”, a menționat deputatul.

El a mai adăugat că acest lucru ar fi posibil dacă Igor Dodon ar accepta să-și dea demisia din funcția de președinte și astfel să deschidă calea organizării alegerilor parlamentare anticipate cu cele prezidențiale anticipate.

„Ar fi o chestie binevenită și din punct de vedere al resurselor bugetare. Totodată, este o șansă pentru a curăța clasa politică. Dacă Igor Dodon a fost sincer și într-adevăr vrea să curețe politicul și Parlamentul de oameni corupți, oameni de-ai lui Plahotniuc, de-ai lui Șor, atunci nu are decât să dea curs acestei solicitări, vom vedea și interpretarea Curții Constituționale”, a mai spus deputatul.