image
Sursa foto: Jurnal.md

CC, solicitată să se expună dacă e posibil să aibă loc alegeri parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Curtea Constituțională în care a solicitat interpretarea dispozițiilor mai multor articole din Constituție, pentru a afla dacă e posibil să fie organizate ori nu alegeri parlamentare anticipate concomitent cu alegerile prezidențiale.

„Esența sesizării este foarte simplă, vizează întrebarea dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate concomitent cu alegerile prezidențiale, dar cu condiția că Igor Dodon își dă demisia. Însăși Dodon a venit cu această inițiativă, a spus că vrea să curețe clasa politică de oameni ca Plahotniuc, de oameni de-ai lui Șor și a inițiat în spațiul public discuția cu privire la oportunitatea desfășurării concomitente a alegerilor parlamentare anticipate și a alegerilor prezidențiale. Iată că noi îi oferim soluția”, a menționat deputatul.

El a mai adăugat că acest lucru ar fi posibil dacă Igor Dodon ar accepta să-și dea demisia din funcția de președinte și astfel să deschidă calea organizării alegerilor parlamentare anticipate cu cele prezidențiale anticipate.

„Ar fi o chestie binevenită și din punct de vedere al resurselor bugetare. Totodată, este o șansă pentru a curăța clasa politică. Dacă Igor Dodon a fost sincer și într-adevăr vrea să curețe politicul și Parlamentul de oameni corupți, oameni de-ai lui Plahotniuc, de-ai lui Șor, atunci nu are decât să dea curs acestei solicitări, vom vedea și interpretarea Curții Constituționale”, a mai spus deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: