image
Sursa foto: expresul.com

Miting de 9 mai, în pofida restricțiilor, la Ungheni; Primar: „Noi nu am fost informați”

Autoritățile din raionul Ungheni ar pune la cale organizarea unui miting cu ocazia zilei de 9 mai în orașul Cornești, deși Comisia raională extraordinară de sănătate publică a impus noi restricții în legătură cu situația pandemică din raion. Punctul opt din anexa Hotărârii CRESP din 7 mai, prevede „Interzicerea organizării mitingului de comemorare a eroilor căzuți în cel de-al doilea război mondial și a paradelor militare”.

Potrivit unui mesaj care ne-a fost trimis de un cititor pe adresa redacției, președintele raionului Ghenadie Mitriuc (PSRM) ar urma să participe împreună cu ambasadorul Federației Ruse la un miting, la Cornești. „Se solicită participarea obligatorie a reprezentanților instituțiilor publice. Din păcate, măsurile restrictive sunt bune, dar rămân doar pe hârtie. Este aceasta oare democrație, hotărâm una și facem alta?...”, se întreabă cititorul care ne-a trimis mesajul pe adresa redacției.

Solicitată de Jurnal.md, primarul de Cornești, Vera Buga, ne-a spus că au pregătit unele activități, dar din moment ce azi autoritățile locale au decis să interzică organizarea mitingurilor, cel mai probabil vor fi organizate online.

„Nu știu nimic despre o eventuală vizită a ambasadorului la Cornești. Ambasada Federației Ruse finanțează reparația a două monumente din localitatea noastră, pentru care ne-au alocat 400 000 de lei. Dar am decis că vom organiza un eveniment festiv după ce monumentele vor fi restaurate, pe 26 iunie. Deocamdată nu am primit nicio informație în aces sens”, a spus primarul.

Am încercat să aflăm și opinia lui Ghenadie Mitriuc, președintele raionului Ungheni, dar secretara acestuia ne-a spus că este foarte prins și să revenim marți cu un apel. El nu a răspuns nici la telefonul mobil.

 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: