image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

După Platforma DA, și PAS cere convocarea Parlamentului: „UE ne oferă bani cadou, iar PSRM tergiversează intenționat”

Socialiștii tergiversează intenționat procesul de votare în Parlament a ultimelor proiecte ce reprezintă condiționalitățile pentru obținerea celei de-a treia tranșe din ajutorul macrofinanciar oferit de Uniunea Europeană țării noastre.

Este acuzația deputaților din Partidul Acțiune și Solidaritate care, la fel ca și fracțiunea Platforma DA, cer convocarea de urgență a Parlamentului pentru ziua de vineri, 29 mai.

Potrivit deputaților PAS, în Parlament există suficiente voturi pentru ca aceste proiecte să treacă și fără aportul PSRM, și asta pentru că și fracțiunea PD ar agrea votarea acestui pachet de legi.

„Sunt bani gratuiți oferiți cetățenilor RM, un cadou, pentru ca guvernarea să poată plăti pensii, salarii. Mai grav e că aceiași socialiști rupeau cămașa de pe ei pentru un credit extrem de păgubos pentru RM, cu niște condiții neprietenești e puțin spus. Cu acele garanții de stat care riscau să pună pe umerii cetățenilor miliarde de lei.Am avut mare noroc de acea decizie a Curții Constituționale. Dar acum când sunt bani reali, fără condiții păguboase”, a declarat Mihai Popșoi.

În cadrul ședinței de săptămâna trecută, Parlamentul a votat una dintre condiționalitățile rămase. E vorba de proiectul de lege cu privire la spălarea banilor și finanțarea terorismului

„Avem mari restanțe, printre care legea ONG-urilor. Suntem nedumeriți de comportamentul deputaților socialiști din Comisia Juridică care insistă că această lege să intre în vigoare abia din 2021. Mă întreb ce valoare are această lege, dacă o votăm acum și intră în vigoare în 2021. Asta ar însemna că și banii de la UE să vină tot în 2021? Este o solicitare fără logică. Trebuie să abrogăm și legea cetățeniei prin investiție. Toți deputații și-au făcut testul,, sunt două cazuri, dar dacă și alți cetățeni ai RM care se află în prima linie s-ar fi comportat așa cum ne comportăm noi, parlamentarii,”, a adăugat Igor Grosu.

Amintim că președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a semnat dispoziția cu privire la stabilirea regimului de autoizolare la domiciliu a deputaților după ce Eugeniu Nichiforciuc de la PD s-a infectat cu COVID-19. Ulterior, s-a anunțat că și socialistul Vladimir Mizdrenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: