image
Sursa foto: openeurope.org.uk

Franța a donat Republicii Moldova echipament medical necesar pentru diagnosticarea COVID-19

Franța a donat Republicii Moldova echipament medical necesar pentru diagnosticarea COVID-19. Ambasadorul francez în țara noastră, Pascal Le Deunff, a remis astăzi acest echipament Ministerului Sănătății.

Este vorba de 16000 de vârfuri sterile cu filtru, material indispensabil pentru a putea fi efectuate testele de diagnosticare ai RLP COVID-19.

Kiturile de detecție RLP COVID-19 conțin doar reactivi și nu sunt furnizate cu aceste vârfuri sterile, care fac parte integrantă din protocolul de diagnosticare.

Ambasada Franței menționează, de asemenea, că întreprinderile franceze și europene prezente în Republica Moldova sunt mobilizate pe deplin pentru a ajuta populația Moldovei, continuând pe cât e posibil activitățile lor și făcând de asemenea donații.

Donația din partea Franței vine în susținerea ajutorului pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova. Pe termen scurt, țara noastră va beneficia de 87 de milioane de euro pentru lupta cu Covid-19 și consecințele social-economice cauzate de epidemie. Dintre acestea, Franța contribuie cu 16% la bugetul european.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: