image
Sursa foto: jurnaltv.md

Povestea unei familii de moldoveni care a deschis un restaurant în Dublin, cu bucate ca la mama acasă // VIDEO

Miros de plăcinte, zeamă și vin moldovenesc. Împreună sunt cartea de vizită pentru cei care ajung la restaurantul deschis acum cinci ani de doi moldoveni la Dublin.

Până să deschidă propriul local, Veronica a muncit în curățenie și ca bonă, iar Ion a cunoscut ce presupune munca la tipografie, dar și cea de taximetrist. Însă pasiunea pentru gătit și dorința de a lucra pentru ei și a face lucru din pasiune, i-au determinat să acționeze pentru visul lor.

Istoria de plecare a familiei Sîrbu este asemănătoare cu a multor moldoveni care au căutat stabilitate financiară peste hotare. În 2007, Ion a plecat la muncă în Irlanda, asta deși în Moldova avea un post de lucru care-i plăcea. Înainte de plecare în Țara Smaraldului, Veronica a absolvit studiile superioare acasă.

Erau convinși că se vor întoarce acasă și se vor lansa în lumea afacerilor. Prima revenire acasă după plecare a fost la distanță de câțiva ani, iar Veronica își amintește și astăzi acel moment.

După nașterea celui de-al doilea copil, Veronica s-a apucat de gătit bucate nu doar pentru familia ei, dar și pentru moldovenii din Irlanda.

De cinci ani, familia Sîrbu a deschis ușile propriului restaurant în Țara Smaraldului și a avut grijă de fiecare detaliu din local. Totul pentru ca clienții să mănânce ca la mama acasă, într-o atmosferă apropiată de Moldova.

Au ținut cont de preferințele conaționalilor. Iată de ce, multe bunătăți cum sunt plăcintele, zeama sau friptura, pot fi găsite și savurate din plin în restaurantul moldovenilor.

Deși au trecut cinci ani de când îi bucură cu bucate tradiționale pe moldoveni și nu doar, familia Sîrbu spune că nici nu a observat când a trecut această perioadă.

Irlanda le-a dăruit un viitor stabil, împreună cu șansa de a se dezvolta în diferite domenii. Ion și Veronica și-au asumat toată responsabilitatea și au profitat de această ocazie cu brațele deschise.

Deși și-a găsit locul într-o țară departe de Moldova, familia Sîrbu a găsit cum să vorbească despre neamul nostru prin gastronomie. Așa au ajuns să-i facă pe cei din jur să simtă și să cunoască o particică din tradițiile și valorile noastre. Deși mama Veronicăi este în Moldova, iar patru fiice sunt stabilite în Țara Smaraldului, au ales să fie alături și să se susțină.

Veronica și Ion se numără printre moldovenii care au înțeles că oriunde s-ar afla, pot promova țara din care au plecat astfel încât cei din jur să ne poată cunoaște în toată mândria noastră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: