Referindu-se la acest subiect, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari a menţionat că „este absolut evident că Primăria, în mare parte, este administrată de un cartel al mafiei imobiliare, dar şi unii funcţionari corupţi. În perioada în care se tergiversează validarea mandatului primarului ales, o să facem o analiză cum pe bandă rulantă au fost puse mii de acte permisive. Ei ştiu că în minutul în care va fi validat mandatul lui Andrei Năstase se va termina binele pentru ei”.

„Există o mare ilegalitate. Autorizarea şi certificatul de urbanism nu ar fi trebuit fi eliberat pentru această zonă, care codul C4. Este codul care permite construcţia unor spaţii comerciale, dar nu ridicarea unor blocuri supraetajate. Pentru a porni construcţia, trebuie să fie schimbat planul urbanistic zonal. Acest lucru nu s-a produc. Mai mult, pe 14 iunie, agenda CMC este propusă schimbarea acestui plan. Autorizaţia a fost eliberată cu trei luni înainte de schimbarea planului urbanistic”, a adăugat Alexandru Slusari

„Toate aceste acţiuni vorbesc despre panica în care a intrat mafia imobiliară care a pus stăpânire pe acest oraş”, a punctat Andrei Năstase.

Potrivit informaţiilor, autorizaţia de construcţie pentru blocurile din această adresă a fost emisă pe 23 aprilie.

Precizăm că Andrei Năstase a venit cu solicitarea privind excluderea de pe ordinea de zi a acestei chestiuni, până la validarea mandatului primarului.