„Moldovenii care muncesc peste hotare au practic aceleași condiții de creditare ca și cei care sunt în Republica Moldova”, spune brokerul ipotecar Aliona Pogolșa.

La moment, una dintre cele mai bune oferte de creditare pentru emigranții moldoveni oferă o rată anuală începând cu 6,95%. Pe lângă procentul care diferă de la o bancă la alta, acum, instituțiile financiare se întrec în simplificarea condițiilor de contractare a creditelor.

„Procedura de depunere, analiză și acceptare a dosarului de către instituțiile bancare și de microfinanțare s-a simplificat. Acum trei ani, pe piața de credite erau doar câteva bănci care ofereau împrumuturi pentru diasporă, iar procedura de contractare era mult mai complicată. Astăzi însă, ei pot lua un credit, chiar dacă prezintă doar extrasul de salariu sau viza de reședință provizorie”, a adăugat specialistul în ipotecă.

Creditele ipotecare pentru diasporă presupun un avans de cel puțin 20% din partea clienților. Pentru că mulți dintre moldoveni nu dispun de acești bani, băncile și-au ajustat ofertele și le propun clienților să pună în gaj o altă locuință sau să ceară ajutorul rudelor de gradul I, care și-ar putea declara veniturile.

Printre cele mai avantajoase oferte care sunt acum în Chișinău, sunt complexele „Eldorado Terra”, „Oasis”, „Savvides Monark”, „Gheorghe Madan”, „Timișoara”, care oferă apartamente pentru diasporă cu a primă rată începând cu 3.600 de euro.

https://proimobil.md/ro/complexe-rezedentiale-in-chisinau/n-testemitanu-3

https://proimobil.md/ro/complexe-rezedentiale-in-chisinau/timisoara

https://proimobil.md/ro/complexe-rezedentiale-in-chisinau/oasis

https://proimobil.md/ro/complexe-rezedentiale-in-chisinau/savvides-monark

Sună acum și te ajutăm să aplici dosarul pentru ipotecă: 061000250