Membrii Comisiei au examinat dosarele a 34 de candidați participanți la concurs în domeniile știință, cultură, medicină și sport.

Cele mai multe premii, 6 la număr, vor fi acordate specialiștilor din sectorul medical, care au demonstrat exemple de competență în lupta cu virusul Covid-19. În domeniul culturii au fost desemnați 5 câștigători și câte 1 câștigător în domeniile știință și sport.

Conform regulamentului, membrii Comisiei şi-au exprimat opinia prin vot secret, iar lista câştigătorilor Premiului Naţional urmează să fie aprobată la următoarea ședință de Guvern. Comisia va lua o decizie privind modalitatea de organizare a Galei Premiului Național 2020 în funcție de evoluția situației epidemiologice,

Amintim că Premiul Naţional, în valoare de 100 mii lei, se acordă anual de Guvern în semn de recunoștință și gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanțial la promovarea imaginii țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului științific.