image
Sursa foto: Profimedia Images

Deși a intrat în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid, Boris Johnson nu se va izola timp de 10 zile

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de finanţe, Rishi Sunak, vor fi limitaţi să lucreze numai de la birourile lor şi supuşi testării zilnice pentru COVID-19, după ce au intrat în contact cu cineva testat pozitiv pentru coronavirus, relatează duminică Reuters, citat de Digi24. Având în vedere că izolarea la domiciliu este protocol standard atunci când este identificat un contact Covid, Boris Johnson a fost criticat pentru că a anunțat că nu va face acest lucru toată perioada de 10 zile.

Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

„Prim-ministrul şi cancelarul au fost contactaţi de NHS Test and Trace ca fiind contacte ale cuiva testat pozitiv pentru COVID", potrivit unui comunicat emis de biroul lui Johnson din Downing Street duminică.

De obicei, oricine este identificat ca un contact de schema de urmărire ar fi obligat prin lege să se autoizoleze timp de 10 zile, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, cei doi cei mai înalţi responsabili ai guvernului vor lua parte în schimb la un studiu pilot ce le permite să continue să lucreze din birourile lor şi să se autoizoleze numai când nu lucrează.

„Ei vor participa la (studiul) pilot de testare zilnică a contactelor pentru a le permite să lucreze în continuare din Downing Street". "Ei vor conduce doar afacerile esenţiale guvernamentale în această perioadă", potrivit comunicatului.

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv la COVID-19, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor în Anglia, relaxare ce îngrijorează din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Delta, aminteşte AFP.

Partidele din opoziție au criticat decizia de a permite prim-ministrului britanic și a ministrului de finanțe să scape de cerințele normale de autoizolare.

Secretarul pentru Sănătate din umbră a Laburiștilor, Jonathan Ashworth, a declarat, pentru BBC, că părinții ai căror copii nu merg la școală sau afacerile fără suficienți lucrători se vor gândi că “o regulă se aplică lor iar alta pentru noi”, politicienii având acces la “testarea VIP”.

El a precizat că încheierea, luni, a aproape tuturor restricțiilor în vreme ce crește numărul cazurilor noi de Covid-19 este “nesăbuit, precum călcarea accelerației în timp ce îți scoți centura”.

Liderul Liberal-Democraților, Sir Ed Davey, a spus: “Ce-ar fi dacă profesorii, lucrătorii din transporturi și cei din Sănătate să facă parte din acest test pilot, sau este doar pentru puținii privilegiați?”.

Citeşte mai mult despre

comentarii: