image
Sursa foto: Jurnal TV

Tauber spune ce i-a făcut pe Ivanov și Vitiuc să plece din PD și să adere la Partidul Șor

Vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, susține că l-a telefonat pe democratul Nicolae Ciubuc pentru a se consulta referitor la un proiect de lege legat de agricultură, reieșind din seceta și problemele cu care se confruntă oamenii din circumscripția sa. Explicația vine după ce Nicolae Ciubuc a declarat în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV că înainte de plecarea celor patru deputați, a fost și el telefonat de Marina Tauber care i-a propus să iasă să discute „mai multe teme”. Deputatul a mai spus că nu doar el, ci mai mulți colegi din PD au fost abordați de reprezentanții Partidului „Șor”.

„Comunic cu mai mulți deputați din Parlament, nu doar cu cei din PDM. Pe unii îi cunosc încă înainte să ajungă politicieni. Atât doar că înainte ei erau mai simpli și mai liniștiți. Nu-și făceau PR pe la emisiuni imediat după ce-i telefonam”, a declarat Marina Tauber în cadrul emisiunii „O nas” de la JurnalTV

„N-am știut că domnul Ciubuc va alerga imediat să raporteze că l-am telefonat. Poate el a vrut foarte mult ca noi să-i facem vreo ofertă, dar în realitate eu am vrut să discut cu el despre un proiect de agricultură și m-am gândit că el în calitate de fost ministru îmi va fi de folos”, a mai spus Tauber.

Întrebată în ce mod i-a convins pe deputații Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc să adere la Partidul Șor, Tauber a declarat că „i-a bucurat și onorat” alegerea acestora. „Sunt sigură că politicieni cu o experiență ca a lor vor ajuta partidul să se miște înainte”, a spus ea.

Întrebată despre ce experiență ar fi vorba, din moment ce acești deputați nu prea apar în emisiuni, nu prea comunică cu presa, Marina Tauber a declarat că cei doi deputați „au reușit să dobândească multe fiind în politica moldovenească”. „E vorba de un fost vice-ministru și de un fost vice-spiker, oameni care au creat o mulțime de proiecte legislative. Cert e că programul partidului nostru, proiectele pe care le implementăm, ceea ce am făcut și ce vrem să facem, viziunile noastre referitor la dezvoltarea RM le sunt apropiate”, a mai spus ea.

Directorul executiv al Institutului de Inițiative Strategice, Vlad Kulmiski, a precizat că migrația deputaților dintr-un partid în altul nu este un fenomen nou în politica moldovenească. Acesta a fost foarte popular și în Ucraina pe timpul guvernării lui Ianukovici și Iușcenko și alte state din spațiul ex-sovietic. „Acești deputați transfugi, numiți „tușki” în Ucraina, spre exemplu, nu pleacă reieșind din convingerile lor ori din ideologia partidului la care aderă, ci reies doar din propriile beneficii. Este clar că acum au loc jocuri de culise în Parlamentul RM. Pe moment e vorba de trei jucători: Șor și Plahotniuc care vor să-l răstoarne pe Dodon și aproape că le-a reușit acest lucru. Dodon a comis o greșeală. Aflarea la guvernare cu formațiunile pro-europene reprezenta o salvare pentru el. Mulți i-au spus acest lucru. A fost prevenit să nu-și concentreze toată puterea în mâinile sale că nu o va putea stăpâni. Nu a ascultat și în viziunea mea el va pierde ori chiar deja a pierdut această luptă ”, a spus Kulminski.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: